Budala slobodna Beate Grimsrud

ISBN:

Published:

Paperback

479 pages


Description

Budala slobodna  by  Beate Grimsrud

Budala slobodna by Beate Grimsrud
| Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, AUDIO, mp3, RTF | 479 pages | ISBN: | 5.42 Mb

Norwegian Critics Prize za književnost za 2010. godinuEli živi sama. Ali ona deli život s Espenom, Erikom i Emilom – ili, bolje rečeno, s njihovim glasovima koji je odmalena prate. S vremena na vreme, smeštaju je u duševnu bolnicu, gde se prema njojMoreNorwegian Critics Prize za književnost za 2010. godinuEli živi sama. Ali ona deli život s Espenom, Erikom i Emilom – ili, bolje rečeno, s njihovim glasovima koji je odmalena prate. S vremena na vreme, smeštaju je u duševnu bolnicu, gde se prema njoj ophode ili sa simpatijom ili s krajnjom nepažnjom.

Elina želja za životom i kreativnošću je snažna, ali glasovi je ometaju i kvare joj sve. Ipak, ona uspeva da piše knjige i pravi filmove…Beate Grimsrud ovom knjigom otvara vrata svetu koji je za većinu ljudi stran i nepoznat – svetu ludila i kreativnosti koji nosi ranjivost i bespomoćnost, ali poseduje fascinantnost i patos.„Ako postoji pisac koji govori – i piše – drugačije od svih ostalih, onda je to Beate Grimsrud. Ona je napisala roman različit od svih drugih… roman koji je toliko briljantan da je stvarniji od prave stvarnosti.“ – NRK„Dovoljno je reći samo to da su književna dela koja stvara Beate Grimsrud jedinstvena i da vam otvaraju prozore u sasvim drugačije dimenzije.“ – Göteborgs-Posten„Budala slobodna opisuje onu tanku granicu između svetova gde je čovek istovremeno zatočen i slobodan.

Opisuje je divnim jezikom i vizionarskim stilom koji su postali zaštitni znak Beate Grimsrud.“ – SydsvenskanEnter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Budala slobodna":


autumdivers.com

©2009-2015 | DMCA | Contact us